GIOR

Ime organizacije: Gračanačka inicijativa za održivi razvoj
Skraćenica: Gior
Opština: Gračanica
Oblast rada: Razvoj zajednica, poljprivreda i zaštita životne sredine
Kontakt osoba: Živoin Ćirković
Kontakt: +383 49 830 345; nvogior@gmail.com
web: http://giorkosovo.org/

NVO “Gračanačka inicijativa za odrzivi razvoj” (GIOR) je sastavljena od članova koji imaju veliko iskustvo u radu sa civilnim sektorom. Naša vizija je da  poljoprivredno gazdinstvo postane osnova ekonomskog i privrednog razvoja Kosova. Misija naše organizacije je da se razvoj poljoprovrede na Kosovu zasniva na evropskim standardima, znanju i modernim tehnologijama koji tržistu nude inovativne proizvode, a proizvođačima obezbedjuju održiv i stabilan prihod. Menadžment GIOR-a ima višegodišnje iskustvo u rukovođenju organizacijama civilnog sektora i upravljanju projektima istih organizacija.

Stručni tim naše organizacije je sastavljen od različitih akademika koji imaju po 20 godina iskustva u razvijanju i sprovođenju projekata iz oblasti poljoprivrede i održivog razvoja, rad stručnjaka iz našeg tima se do sada odvijao u zemljama u regionu.

U cilju sprovođenja ciljeva organizacija je u 2014 pokrenula program pod nazivom “PAULOWNIA KOS”. Razlog zbog koga postičemo formiranje plantaža sa ovom biljkom su njene mogućnosti koje su u direktnoj vezi sa ciljevima naše organizacije. Ovaj program predstavlja FORUM uzgajivača Paulovnije, gde članovi foruma dobijaju stručnu podršku za razvoj svog ličnog biznisa. Ciljevi programa su povećanje samozapošljavanja preko agrobiznisa, očuvanje životne sredine, saradnja sa vladinim institucijama u cilju umanjenja posledica postojećih zagađivača.